Yahoo информативни центар

Ауторско право и интелектуална својина

Поштовање права на интелектуалну својину

Yahoo поштује интелектуалну својину аутора и твораца и исто тражимо од својих корисника. Yahoo може у складу са својим условима коришћења услуге и у одговарајућим околностима, а према свом нахођењу, онемогућити и/или угасити, без претходног обавештења, налоге корисника који крше права на интелектуалну својину других особа.

Кршење права на интелектуалну својину

Ако сматрате да је ваш рад копиран на начин који се сматра кршењем ауторског права или да су ваша права на интелектуалну својину на неки начин угрожена, попуните образац на мрежи (образац на мрежи овде) и наведите све тражене информације. Образац можете да проследите Yahoo агенту за ауторска права/интелектуалну својину путем е-поруке, факса или поштом.

Е-поруком: образац за жалбу у вези са кршењем ауторског права и права на интелектуалну својину
Факсом: +353 1 866 3101
Поштом: Legal Department, Copyright/IP agent, Yahoo EMEA Limited (раније познат као Yahoo! ЕМЕА Limited), 5-7 Point Square, North Wall Quay, Dublin 1, Ireland

Захтев за дозволу

Ако тражите дозволу за коришћење Yahoo Србија заштитних знакова, логотипа, снимака екрана, дизајна заштићеног ауторским правом или других брендова са Yahoo Србија Веб локација(http://rs.yahoo.com), наведите следеће информације како бисмо могли да размотримо ваш захтев:

  1. име регистроване компаније и/или особе која тражи дозволу;
  2. адреса канцеларије регистроване компаније и друге информације за контакт (е-пошта, телефон, факс);
  3. земља у којој је компанија регистрована;
  4. регистарски број компаније;
  5. назив књиге, веб локације или мултимедијалног садржаја у којем желите да се појави Yahoo материјал;
  6. тачне Yahoo логотипе и друге Yahoo материјале који ће се користити;
  7. модел књиге или веб локације на којој ће се појавити Yahoo материјали.

Пошаљите нам ове информације на е-адресу: permissions-requests@yahoo-inc.com

Када се ваш захтев одобри, одобрење подлеже одредбама уговора о пласирању производа који сте у обавези да потпишете пре коришћења Yahoo материјала.

Можемо одобрити коришћење само одређених Yahoo Србија материјала као што су Yahoo Србија логотипи или Yahoo Србија почетна страница (http://rs.yahoo.com ) и друге специфичне Yahoo Србија веб локације. Oath Holdings Inc. у САД је власник права на Yahoo материјал у САД (http://www.yahoo.com); према томе, дозволу за коришћење Yahoo САД материјала морате тражити директно од Yahoo САД. Информације о Yahoo САД дозволама можете пронаћи на локацији https://policies.yahoo.com/us/en/yahoo/ip/permissions/index.html .

На великом броју Yahoo веб локација налази се садржај независних произвођача. Yahoo вам не може издати дозволу за коришћење тих садржаја. Типични примери обухватају чланке Ројтерса и организације Associated Press, као и слике које се појављују на локацијама Yahoo News или Yahoo Sports. Дозволу за коришћење садржаја потражите од одговарајућег независног произвођача.

Последњи пут ажурирано: јул 2018.